Start van het nieuwe soutsjaar!

Het nieuwe scoutsjaar gaat bijna van start! We hebben jullie gemist en kijken er naar uit om jullie terug te zien. Gelukkig zijn er al heel wat activiteiten gepland in september en oktober!

Bij ‘paretter‘ kan een document vinden met alle nuttige info en data voor de start van dit scoutsjaar: ‘Nuttige info 2021-2022‘.

Tot snel !!

Bubbels van 10 : inschrijvingen

We hebben besloten te werken met wekelijkse inschrijvingen voor de scoutsvergaderingen van de Kapoenen, Kabouters, Welpen, Jonggidsen en Jongverkenners. Jullie kunnen hieronder jullie kind inschrijven per week. Duid aan in welke tak je kind zit en welke weken hij/zij graag naar de scouts zou willen komen.

https://forms.gle/dL7VbCxGgb8ZnUZ58

Opgelet! Deze inschrijving is NIET definitief! De kans is heel groot dat er bij elke tak iedere week meer dan 10 kinderen ingeschreven zullen zijn. De leiding zal dan kiezen wie er wel en niet mag komen elke week, en dit zo eerlijk mogelijk verdelen zodat elk kind ongeveer even vaak kan komen. Dit lijkt ons de eerlijkste manier om de beperkte capaciteit te verdelen over al onze leden.

Wij vragen daarom om nu al te beslissen welke weken in maart je kind voor de scouts kiest en welke weken niet. Er wordt ook uitdrukkelijk gevraagd om in de week dat er scouts gevolgd wordt geen andere hobby te volgen! Inschrijven kan nog tot donderdag 29 april. Erna krijgen jullie allemaal een mail met een overzicht van wanneer jouw kind naar de scouts mag komen.

Tot een van de volgende zondagen!

Decemberupdate : opnieuw SCOUTS!!!

De kleine takken (kapoenen, kabouters, welpen) zijn in december opnieuw welkom op de Moesjebaaz van 14u30 tot 17u, om daar samen met hun leiding de verloren tijd in te halen! Ook de leiding van de grote takken (jonggivers en givers) zal elke week een activiteit organiseren, maar die zullen online verlopen.

We willen jullie er ook aan herinneren dat in januari geen scouts wordt gegeven. We verwelkomen iedereen opnieuw de eerste zondag van februari om het scoutsjaar te hervatten!

Verenigingencheques

Daarnaast zouden we jullie willen vragen om ten laatste op 20 december de verenigingencheques aan de leiding te overhandigen. Zowel voor de kleine als grote takken kan dit op zondag bij het begin of einde van een vergadering. Bovendien willen we de leden die nog geen lidgeld hebben betaald eraan herinneren dit zo snel mogelijk in orde te brengen.

Inpakpapier

Zoals jullie weten verkopen we dit jaar inpakpapier in kerstthema om onze scoutskas terug een beetje aan te vullen. Er zijn al veel bestellingen binnengekomen, waarvoor we jullie willen bedanken! Door het grote succes hebben we beslist om de bestellingen nog langer te laten lopen.  Je kan dus nog inpakpapier bestellen in december om op te halen tijdens de vergaderingen op zondag (voor de leveringen kan je bestellen tot 5 december). Bestellen kan via dit bestelformulier: https://forms.gle/QUjetkoqR3vU1id58, waar ook de kleuren en prijzen vermeld staan.

Kampdata

De kampdata zijn bekend!!! Noteer deze dus zeker in jullie agenda. Wij zijn ondertussen al aan het aftellen!!!
Klein Kamp (kapoenen, kabouter & welpen) : 11 – 18 juli 2021
Groot Kamp ((jong-)gidsen, (jong-)verkenners) : 8 – 18 juli 2021

Scouts Beersel drukt op pauzeknop

Het land gaat opnieuw in lockdown en ook onze scouts besluit de activiteiten stop te zetten.

We hebben nog geen gedetailleerde informatie over de jeugdwerking, maar toch zal morgenavond de halloweenvergadering niet doorgaan. Ook de activiteiten in november worden geannuleerd.

Als hier verandering in komt, laten we jullie uiteraard iets weten.

Hou jullie sterk en hopelijk tot snel!

+12 ter plaatse rust

Gisterenavond maakt de Vlaamse Regering bekend dat vanaf vrijdag 30 oktober activiteiten voor jongeren vanaf 12 jaar niet meer zijn toegelaten. Deze blijven wel mogelijk met kinderen jonger dan 12 jaar binnen de lijnen van code rood.

Dat wil dus zeggen dat de activiteiten voor jonggivers en givers worden stopgezet. Wij hopen natuurlijk dat we jullie zo snel mogelijk kunnen terugzien en net daarom zullen we allemaal samen de regels volgen.

Tikje met de elleboog, de leidingsploeg!!

Code Rood

Vanaf 23 oktober schakelt het jeugdwerk over op code rood.  

We blijven zo vaak mogelijk buitenactiviteiten organiseren en vanaf nu is dit voor de grote takken ook verplicht. Hierdoor zou het kunnen dat activiteiten bij slecht weer afgelast worden, omdat we dan niet naar binnen kunnen. In dat geval zal de leiding jullie op voorhand contacteren.  

Daarnaast moeten de grote takken nu ook buiten hun mondmasker aanhouden. Dat geldt ook voor jonggidsen en jongverkenners die nog geen 12 jaar zijn, we passen de regels immers per tak toe en niet per persoon. De leiding moet nu ook bij -12 jarigen een mondmaskers dragen, zoals we reeds bij code oranje besloten hadden.  

Aarzel niet om ons te contacteren bij bijkomende vragen of bedenkingen via groepsleiding@scoutsbeersel.be

Code Oranje

Vanaf 14 oktober gaan wij over naar code oranje.

Concreet betekent dit dat de (jong-)gidsen en (jong-)verkenners binnen een mondmasker moeten dragen en zullen worden ingedeeld in kleinere bubbels. Daarom vragen wij dat alle (jong-)gidsen en (jong-)verkenners vanaf 10 OKTOBER altijd een mondmasker aanhebben bij aankomst, voor het geval de activiteit binnen zal doorgaan. Vergeet ook niet dat zij binnenkomen langst de kant van de Moesjebaaz en verzamelen op de koer.

Voor de kapoenen, kabouters en welpen verandert er niks, maar wij hebben met de leiding beslist om ook tijdens de vergadering ons mondmasker aan te houden. Zij worden afgezet op de parking van het park en verzamelen in het park.

Alle info over de maatregelen in de verschillende kleurcodes vinden jullie op https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/corona

Het nieuwe scoutsjaar

Overschrijving

Het bedrag van € 50 dient op rekeningnummer BE90 7341 0507 2732 gestort te worden voor 31 oktober, met vermelding van naam en tak. Dit jaar kunnen leden uit Beersel gebruik maken van de verenigingencheque van € 10, die aangevraagd kan worden via de gemeente.

https://www.beersel.be/product/3153/verenigingencheque-voor-beerselse-jongeren

Individuele steekkaart

Wij vragen om bij het begin van het nieuwe scoutsjaar de individuele steekkaart nog eens up te daten. Dat kan via www.groepsadministratie.be Wie nog geen profiel heeft, kan een profiel aanmaken met je lidnummer. Hoe je dit allemaal moet doen staat stap voor stap uitgelegd in onderstaand documentje. Uitleg individuele steekkaart

Opgelet vanaf dit jaar houden we ook bij welke leden naar school gaan in Beersel, de schoolgegevens kunnen jullie invullen op je profiel groepseigen gegevens.

Paretter

Elke maand wordt de paretter op de scoutssite gezet: www.scoutsbeersel.be. In het document kan je algemene info en ook de maandelijkse activiteiten per tak vinden. Kijk dus zeker elke maand naar de paretter om te weten hoe laat en waar de activiteiten doorgaan.

Bij extra vragen kan je steeds terecht bij de groepsleiding via groepsleiding@scoutsbeersel.be

Digitalisatie individuele steekkaart

Beste ouders

Aangezien scouts Beersel graag meegaat met hun tijd zijn we volop bezig met het digitaliseren van onze gegevens. De nieuwe site is er reeds, en een volgende grote stap voor ons is het digitaal maken van de medische fiches die wij u ieder jaar opnieuw voorschotelen in september.

Hiervoor hebben we echter jullie hulp nodig. Het is namelijk de bedoeling dat jullie zelf een login aanmaken op de website van scouts en gidsen Vlaanderen zodat jullie vervolgens de steekkaart zelf kunnen invullen.
Hoe je dit allemaal moet doen staat stap voor stap uitgelegd in onderstaand documentje.

Indien jullie hier nog vragen over hebben, gelieve de groepsleiding te contacteren.

Uitleg individuele steekkaart